En flygning i Nils Holgerssons spår över Sverige

En flygning i Nils Holgerssons spår över Sverige

Om bloggen

Tisdagen 24 augusti 2010 påbörjar vi en resa över Sverige i Nils Holgerssons spår i vår lilla Eurocub. Vi kommer att göra dagliga uppdateringar om våra flight legs och de platser vi besöker under resans gång. Besök gärna vår hemsida som beskriver projektet i detalj och bli gärna medlem i vår facebookgrupp Callsign "Akka One".

Följ med oss på vår resa!

Ted & Christina Hagelborg

Dag 14 Ljungbyhed - Everöd

ResanSkapad av Christina Hagelborg mån, september 06, 2010 18:09

Hej igen!

Ännu en solig dag mötte oss på vägen ut till Akka. Idag skulle det bli en kort flygtur ner till Malmö för att nästa dag återse V. Ingelstads skola.

Men ibland blir det inte som man tänkt sig. Under natten hade sporrhjulet på planet läckt luft så vi fick börja med att leta luftpump. Vi fick i luft tillräckligt för nästa flygtur men bestämde oss för att åka hem till Everöd för säkerhets skull.Vi var inte säkra på att kunna få ny luft i Malmö.

Klockan var nog 10 när vi lättade med sikte på Kristianstad Airport. Jag förvånades över att vi har så mycket skog här också. Skillnaden är bara att denna skog verkade vara planterad, granarna stod i "giv akt", tätt ihop. Dessutom med många inslag av lövträd.

Vid Finjasjön passerade vi Hovdala slott och hedlandskapet runt om. Vi fortsatte mot Kristianstadsslätten med sitt karaktäristiska lapptäckeliknande landskap.

Vi närmade oss flygplatsen och fick eskort av ett kompisflygplan på vägen.

Efter en snygg landning på grässtråket fick vi tid att titta på blommor och klappa kor medan sporrhjulet kollades innan vi taxade in till klubben.

Tack för idag, Akka sover i egen hangar i natt och crew i egen säng.

I morgon åker vi till V. Ingelstad för att avsluta 2010 års Akka One.

Hälsningar Christina, Ted och Akka

Fråga 1 Vad hette de "frihetskämpar" som höll till vid Hovdala slott på 1600- talet?

Fråga2 Vad heter Skånes landskapsblomma?

  • Kommentarer(1)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Tommie G tis, september 07, 2010 20:20

Hej! Har inte följt Er de senaste dagarna pga att jag varit bortrest. Nu är jag "ikapp" Kan konstatera att Ni verkar haft en underbar Sverigeresa. Ha det så gott framöver med flyg och allt i övrigt. Kallaxhälningar!!