En flygning i Nils Holgerssons spår över Sverige

En flygning i Nils Holgerssons spår över Sverige

Om bloggen

Tisdagen 24 augusti 2010 påbörjar vi en resa över Sverige i Nils Holgerssons spår i vår lilla Eurocub. Vi kommer att göra dagliga uppdateringar om våra flight legs och de platser vi besöker under resans gång. Besök gärna vår hemsida som beskriver projektet i detalj och bli gärna medlem i vår facebookgrupp Callsign "Akka One".

Följ med oss på vår resa!

Ted & Christina Hagelborg

Dag 12 Göteborg - Ljungbyhed

ResanSkapad av Christina Hagelborg lör, september 04, 2010 20:29

Hej Bloggläsare!

Det känns lite vemodigt att vår resa börjar gå mot sitt slut, men vi njuter varje sekund.

Vi tog sovmorgon idag och startade först vid 13.30. Solen sken och förebådade en fin flygtur. Vi inledde med en titt på Göteborg och lämnade strax Bohuslän. Landskapet ändrade karaktär, havsnära, mycket bördig jord, det skärgårdskarga försvann.

När vi fick syn på Ringhals kärnkraftverk slog det oss att vi under vår resa sett alla(?) Sveriges energikällor; vattenkraften i Norrland, vindkraft på flera ställen och nu senast kärnkraft.

Vi kom nu till ett landskap som jag tror att Selma Lagerlöv glömde.Det var synd för här finns mycket att titta på. Städerna längs kusten ligger väldigt vackert med fina sandstränder.

Tillbaka i Skåne igen konstaterade vi att allt verkade lugnt och stilla efter sommarens tennisturnering och turistinvasion i Båstad.

Nu styrde vi kosan mot sydost med sikte på Ljungbyhed där vi avslutade dagens flygning, men just på denna plats startade en annan historia för 40 år sedan. Gissa vilken?

Lördagshälsningar Christina

Fråga 1 Vad beskriver ramsan "laga ni så äta vi"?

Fråga 2 Vi flög över en ås under vilken det byggs en järnvägstunnel, vilken?

Fråga 3 Vilken Europaväg har vi följt från Göteborg söderut?

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.