En flygning i Nils Holgerssons spår över Sverige

En flygning i Nils Holgerssons spår över Sverige

Om bloggen

Tisdagen 24 augusti 2010 påbörjar vi en resa över Sverige i Nils Holgerssons spår i vår lilla Eurocub. Vi kommer att göra dagliga uppdateringar om våra flight legs och de platser vi besöker under resans gång. Besök gärna vår hemsida som beskriver projektet i detalj och bli gärna medlem i vår facebookgrupp Callsign "Akka One".

Följ med oss på vår resa!

Ted & Christina Hagelborg

Dag 9 Sveg- Sunne

ResanSkapad av Christina Hagelborg ons, september 01, 2010 21:49

Hej igen!

Vilken underbar dag! Vi hade en klar morgon, solsken och vindstilla, precis vad vi längtade efter. Idag blev starten 10. 22 och resan beräknades till 2 timmar. Mycket ödebygd här också men allt inbäddat i ett vänligt solljus. Snart blev inslagen av sjöar fler, kullarna runtom var mjuka och grönklädda. Vi skymtade fler hus, ofta samlade på en sydsluttning mot en sjö.

Strax innan Orsa häpnade vi över högt belägna guldgula myrmarker i oändlighet kantade av skog. Vi hade kommit till Orsa Finnmark.

Siljan skymtade och snart flög vi över vackra Mora, vi var först i mål på målgångsrakan mitt i byn! Ted gjorde en sväng över Sollerön innan vi fortsatte mot Malung. Fanns det inte en skinnklädeskedja som hette Malungsboden en gång?

Vi tog sikte på Torsby , vackert samhälle detta också. Undrar om Svennis är hemma idag?

Nu hade vi inte långt kvar, vi flög längs sjön Fryken och närmade oss Sunne. När Ted anmälde oss på kanalen var det en äldre dam som hälsade oss välkomna till " den långa sjön, den rika slätten och de blå bergen". Det var Selma Lagerlöf, alias Ingrid Nermark som fanns på plats för att välkomna oss. Med sig hade hon Nils Holgersson, alias Carl Folmer Söderberg. Båda var klädda precis som i sagan.

Vilket mottagande av Sunne flygklubb!

I morgon håller vi oss på marken, vi är inbjudna att hålla föredrag i tre skolor samt besöka Mårbacka, spännande!

Hälsningar Christina

Fråga 1 Mellan vilka orter går Vasaloppet?

Fråga 2 Hur långt är loppet?

Fråga 3 Vilken svensk sedel kallas ibland "En Selma"?

  • Kommentarer(1)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Jan L ons, september 01, 2010 23:17

Jag tycker ni gör en fantastisk resa och engagerar ett stor antal personer som känner för det ni gör. Detta kan göras fler gånger och med andra teman. Lycka till.