En flygning i Nils Holgerssons spår över Sverige

En flygning i Nils Holgerssons spår över Sverige

Om bloggen

Tisdagen 24 augusti 2010 påbörjar vi en resa över Sverige i Nils Holgerssons spår i vår lilla Eurocub. Vi kommer att göra dagliga uppdateringar om våra flight legs och de platser vi besöker under resans gång. Besök gärna vår hemsida som beskriver projektet i detalj och bli gärna medlem i vår facebookgrupp Callsign "Akka One".

Följ med oss på vår resa!

Ted & Christina Hagelborg

Dag 10 Sunne

ResanSkapad av Christina Hagelborg tor, september 02, 2010 21:37

Hej på er!

Idag har vi varit på plats i "sagolika Sunne" hela dagen. Här är fantastiskt vackert, precis som Selma beskriver.

Ted gav sig av tidigt för att träffa elever på tre olika skolor , Brobyskolan som är en gymnasieskola träffade han direkt på morgonen. sedan följde Åmbersskolan och Skäggebergsskolan som är mellan- och högstadieskolor. Eleverna var mycket flygintresserade och ställde många frågor.

Det blir nog en överflygning i morgon innan vi åker vidare söderut.

På eftermiddagen blev vi hämtade av våra flygklubbsvänner och åkte till Mårbacka för att se var vår sagotant växte upp. Vi fick en privat visning av hennes hem och mycket ny kunskap om Selmas liv av vår guide.

Vi fick exempelvis veta att det fanns en Nils Holgersson i verkligheten. Han var en fattig, men ytterst begåvad pojke som bodde i Enköping. Selma blev pojkens fostermor och kunde därmed finasiera hans utbildning.

Vi ställde frågan till guiden om hon visste hur Selma kunde veta hur landet såg ut från ovan. Hon trodde att Selmas vandringar upp på höjderna runt Sunne kunde ha inspirerat henne. Man har milsvid utsikt däruppifrån.

Vi visades runt i ett vacker hem och det kändes som om tiden stått stilla och att ägarinnan snart slkulle dyka upp för att hälsa.

Vårt besök idag gav oss verkligen mersmak, nu vill vi verkligen lära känna vår "projektinspiratör".

Innan vi återvände till hotellet besökte vi Selma Lagerlöfs grav i Ö. Ämtervik.

I morgon far vi vidare.

Hälsningar Christina

Fråga 1 Vad heter Värmlands landskapsdjur?

Fråga 2 Vilket år fick Selma Lagerlöf nobelpriset?

Fråga 3 Vad heter sjön vid Sunne?

  • Kommentarer(0)//blogg.akkaone.se/#post14